Jag är tillbaka! ❤ - majovich

Jag är tillbaka! ❤

| Inga kommentarer

Hejsan svejsan! Det var ett tag sedan! 😂

Men jag ska förklara lite nu när jag sammanfattat vad som hänt och varför jag varit borta. Sedan mitt senaste inlägg den 15 november 2015 så har det hänt väääldigt mycket. Jag var hemma mycket men jag visste inte varför. Senare till påsken 2016 hände det en sak, jag fick mitt allra första epilepsianfall en natt. Min kusin Emma märkte det men fattade inte vad det var (vilket jag förstår för det hade inte jag heller). Jag fick det nästa natt igen och då filmade hon det och då misstänktes min mamma och moster att det var epilepsi eftersom de också haft det. Mormor fick också lyssna det också och kunde instämma. Sedan gjorde jag EEG och massa sådant och läkaren såg att jag hade epilepsi och jag skulle ta medicin och det har jag gjort sedan den 21 april 2016. Jag har även tagit blodprov vilket jag på riktigt HATAR. Men har inte tagit det på länge nu. Sedan var det möten med skolan om min närvaro eftersom att jag fortfarande var borta. Jag visste inte riktigt vad jag kände. Vi trodde att det var epilepsin men det är jag tveksam på nu. Jag var ju oftast endast orkeslös på morgonen och lite på förmiddagen. Om jag hade haft anfall hade jag märkt det i flera dagar. Jag tror att det var pga skolan, den var stressfull, jobbig och jag mådde inte 100 i skolan. Vilket jag fortfarande inte gör men just nu känns det ju bättre för nu får jag stöd från skolan och går till kuratorn. Men det var inte heller det som var problemet. Allt i skolan var svårt. Plugga, matte, franska och alla ämne var svåra. Vi började prata om ADHD/ADD och jag gick till skolpsykologen och hon skickade mig till BUP för fler tester än de jag gjorde hos henne. Det tog inte så lång tid för oss att få tid då vi fick en psykolog som var ganska ny och inte hade något större schema. Det tog kanske 2-3 månader tills han sa att jag har ADHD med benämning ADD (även om jag tycker att jag är lite hyper 😉). Vi har uppföljningsmöten med skolan om det och om vad behöver för extra hjälpmedel för att lära mig. Eftersom att jag snart börjar gymnasiet så är det viktigt med godkänt i alla grundämnen, såsom svenska, engelska och matte. Matte har jag inte helt godkänt i så det är det vi fokuserar på. Förra veckan så var vi på BUP och pratade med psykologen och skolans kurator och socialpedagog. På det mötet pratade vi lite om det sociala. Så efter mötet så bad han mig, mamma och pappa att stanna kvar medans de andra gick. När de andra gått så säger han ”jag skulle vilja ha kvar er och Maja lite längre”. Det enda jag tänkte då var att det lät lite creepy, vad vill han nu liksom? Han sa att han hörde om det sociala och att han misstänker någon form av autism. ”Autism?” Tänkte jag. ”Jag kan väl inte ha autism? Jag har väl bara socialfobi?”. Det tänkte jag nog för att jag inte riktigt förstod vad det innebär. Jag åkte hem för jag mådde inte så bra den dagen och sökte upp autism och kom in på 1177 vårdguidens hemsida och läste på om det och tänkte, ”Det där är jag i ett nötskal”. Har man autism så måste det ju inte märkas. Det är ju det jag och många andra tror, att det märks. Men jag har verkligen inget emot folk som har det! ❤ Men det känns skönt att man liksom på ett sätt kommer kunna förklara varför jag är som jag är ibland, även om jag inte alltid kan skylla på ADHD så finns det ju tillfällen då man faktiskt måste. På ett sätt hoppas jag att jag har autism eller Aspbergers för jag vill kunna få bättre och mer hjälp så man kan ju hoppas lite men det är ju bra om man inte har det heller. Det var i alla fall det som hänt och jag tror det märks att jag kanske inte mått särskilt bra men detta året ska jag få vila lite mer i alla fall, eller jag hoppas det.

Det var allt! Hejdå! ❤ P.s Hoppas ni fattar 😉

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.